المقادير:
كيلو كوسة متوسّطة الحجم
½ كيلو لحمة مفرومة
مكعب مرقة دجاج
2 ملعقة كبيرة زبدة
بصلة مبشورة
ملح وفلفل
مقادير صوص البشاميل
2 ملعقة كبيرة زبدة
2 ملعقة كبيرة دقيق
2 كوب لبن
ملح وفلفل
الطريقة:
1- اغسلي الكوسة كويس وقشّريها وقطّعيها إلى نصفين بالطول، وبعد كده شوّحيها في الزبدة.
2- حطّي البصلة المبشورة في قليل من الزيت لغاية ما يبقى لونها أصفر، وحطّي عليها اللحمة المفرومة، وضيفي ليها الملح والفلفل وقلّبيها على النار لغاية ما تستوي.
3- حضّري صينية وادهنيها بقليل من الزيت، وحطّي فيها نصف كمية الكوسة، وحطّي عليها اللحمة المفرومة وبعد كده رصّي باقي الكوسة.
4- لتحضير البشاميل؛ هاتي حلة وحطّيها على النار وسيّحي فيها السمنة وخلّيها تسخن كويس، ضيفي عليها الدقيق وقلّبيه لحد ما يبقى لونه أصفر، وبعد كده ضيفي اللبن والملح والفلفل مع التقليب جيّدا، لغاية ما يبقى البشاميل تقيل شوية وسيبيه يبرد.
5- صبّي البشاميل على الكوسة وغطّي الصينية بورق السلوفان، ودخّليها الفرن لغاية ما وشها يحمّر.