اليكى بعض النصائح الهامه والبسيطه اللى هتساعدك فى مطبخك هتستفيدى منها كتيرجدا وهتفرق جدا معاكى :
1 . لو بتقلى بتنجان او سمبوسة او اي ااكلة لما بتتحمر بتشرب زيت كتير .. حطي في الزيت اللي هتقلى فيه معلقة صغيرة خل .. و قلبيها في الزيت كويس .. هتقلل شوية من شرب الاكل للزيت اثناء القلى
2 . لو بتعملى كيك .. او عجة .. او اي اكلة في صنيه و حابة انك تقطعيها او تخرجيها ولازقة .. هتجيبي فوطة مبلولة بماية سخنه .. و تفرديها على الرخامة و تحطي فوقيها الصنية الي فيها الاكل الملتصق .. و استني دقايق و جربي هتلاقي الاكل خرج معاكي بسهولة
3 . لو مستعجلة على سلق البطاطس و انها بتاخد و قت كبير .. غزيها بالسكينة
هتاخد وقت اقل في السلق
4 . لو مستعجلة على سلق البيض حطي في ماية السلق ملح
5 . لو مستعجلة على فراخ مطلعاها من الفريزر وعاوزاها تفك بسرعة . هاتى حلة و حطي فيها ماية عادية من الخنفيه و دوبي في الماية معلقتين كبار ملح .. و حطي الفرخة بكيسها او من غيره كيسها فيها شوية هتلاقيها فكت بسرعة اكبر من المعتاد
6 .لو بتقطعي بتنجان للمسقعة او بتقوري بتنجان للمحشي .. الفترة ما بين تجهيز البتنجان و طبخه او حشوه .. انقعية في ماية متدوب فيها معلقة ملح كبير . عشان ميسودش
7 . لو بتسلقى لحمة و مش عاوزة تستوي .. حطي معلقة خل . هتسهل من عمليه السلق و السوا
8 . لو ضاربة في الخلاط فراولة ولا اي عصير بيسيب رواسب كتيرة و صعبة التنضيف .. هتجيبي الخلاط و تملى نصة مايه .. و تحطي نقطتين سائل غسيل الصحون .. و تديها ضربتين تلاتة كده بالكهربا .. وبعدين خدي الخلاط اغسلية هتلاقيه هينضف بسهوله شديدة